KSČM a dezinformace

Pátá kolona je na nohách. Komunisté vyzývají k míru. Tu ale neadresují agresorovi Putinovi.

Kdepak. Soudruzi z Putinovi války obviňují všechny okolo, jen ne kremelského původce konfliktu Putina.

Tak například: v článku “KSČM prosazuje mírové řešení situace na Ukrajině“ z 25.2.2022 (první den zahájení Putinova útoku na Ukrajinu) čeští soudruzi napsali:

KSČM zároveň upozorňuje, že původcem současného stavu není zdaleka jen Rusko, ale také USA, Evropská unie a pakt NATO, stojící za kyjevským režimem. Ten již osm let vraždí obyvatele Donbasu, mezi nimi ženy a děti. Aktuální střet přitom není možné oddělit ani od jeho historických kořenů, které sahají k zániku Sovětského svazu před 30 lety, k následné expanzi paktu NATO do střední a východní Evropy a ke krvavému státnímu převratu na Majdanu v roce 2014.

Pro ty z vás, kteří jste neměli tu možnost číst lži v Rudém právu to přeložím. Za ruskou válku na Ukrajině prý můžeme my EU, NATO a všichni, co tak bezmezně nemilují Putina ( jako ho milují čeští soudruzi). Dokážete si představit větší sprostotu během Putinovy války na Ukrajině?! Putina v článku ani jednou soudruzi nezmiňují. A kdo asi podle českých soudruhů dal ruským tankům rozkaz k útoku na Ukrajinu? (My, EU, NATO?) To asi těžko, soudruzi.

A ještě jedna otázka. Myslíte si, že jsou nynější komunisti tak blbý nebo naopak tak prohnaní? Ano b) je správně.

A další otázka? Myslíte si, že to čeští komunisté dělají pro mír, pro Ukrajince a pro nás nebo pro kremelského vládce Putina? Ano, b) je právně.

A další otázka? Myslíte si, že tohle je svoboda projevu, anebo pátá kolona Moskvy? Ano b) je správně.

A myslíte si, že s tím něco Češi dělají, aby se té páté kolony zbavili?

Ano částečně, ve volbách. Ale česká policie by ale vážně měla začít kontrolovat i stránky českých komunistů. Masaryk to za první republiky dobře věděl, a proto byl čsl. policií vydán na Gottwalda zatykač. Ten se musel dlouho skrývat v Moskvě. Tam se učil, jak nám správně (po bolševicku) zakroutit krkem. A vrátil se do Československa až po volbě Beneše prezidentem. Ten se mu později odvděčil nejen Košickým vládním programem (a Stalinovi smlouvou o přátelství 1943). Ale i v Únoru 1948, kdy nás pak chladnokrevně Stalinovi vydal, jen aby se na prezidentské židli ještě chvíli udržel. [1] A od té doby už nás měl ve svých pařátech pevně soudruh Stalin. A když jsme se na jaře 1968 začali cukat, tak přijely Brežněvovy tanky. Tak jako na Ukrajinu. A jak to u nás dopadlo, víme, akorát na stránkách KSČM se to nedočtete. Tam se ta známá historie znovu (po kolikáté už?) líčí úplně jinak:

V článku na stánkách KSČM „Proč lidé v únoru (1948) šli za komunisty“ to vysvětlují komunisté po svém. Samozřejmě lživě. A tak se vás zeptám podobně jako v prvním případě, abychom společně ty manipulace se skutečnými událostmi demaskovali.

Myslíte, že je v tom článku zmíněno jméno Stalina? Uhodli jste. Není. A víte proč? No protože to není článek, kde byste se měli dozvědět pravdu. Ten je napsán k jinému účelu. Aby přesvědčil čtenáře. Pokud chcete pochopit, jak komunisté (sovětští, čeští i ruští) vyrábějí dezinformace, přečtěte si znovu (nebo poprvé) Poučení z krizového vývoje a porovnejte to s tím, co víte o roce 1968 dnes a uvidíte ten rozdíl, mezi lží a skutečností.

No a podobně jako kdysi vyráběla KGB lži v „Poučení u krizovém vývoji“, vyrábí dnes ruská FSB, GRU dezinformace pro sociální sítě. Dezinformace o našem světě, o krásné kremelské politice, o neporazitelné ruské armádě a ve finále teď i o ruském válce na Ukrajině.

 

[1] až někdy půjdete okolo Černínského paláce, podívejte se na nápis na pomníku E. Beneše. Je na ní napsáno: „Zasloužil se o stát“. Zařídil to Klaus, velký příznivce Putina. No a Putin, to je zase velký obdivovatele Brežněva. A víte, kdo byl Brežněv. No přece ten, koho si Stalin vybral do ÚV KSSS těsně před smrtí. A jsme doma. Takhle se ta tradice předává v Rusku a tak se předávala i dlouho u nás (už od roku 1945). Tradice nazývat lež pravdou a naopak. A kdo to nechtěl chápat, tomu domluvil pěstí (nebo vyhozením z okna případně šibenící) sovětský poradce. Ostatně okno Jan Masaryka, ze kterého údajně dobrovolně vyskočil několik dnů po „Vítězném“ únoru 1948, je toho křiklavým dokladem. Ale tam pomník doposud nemáme. A to je velká chyba. Snadněji se nám zapomíná a lépe se naším nepřátelům manipuluje s naší historií.

Kdo ovládá minulost, ovládá budoucnost. Kdo ovládá přítomnost, ovládá minulost.“ George Orwell

—————————

DOVÉTEK: Ta odporná tradice by ale měla u nás skončit. Lež přece nemá zvítězit pravdou a láskou, ale naopak. Máme to napsané i na prezidentské standardě, akorát momentálně už máme druhého prezidenta v řadě, který to nerespektuje. K naší velké škodě. Už brzy si ale můžeme vybrat lepšího prezidenta, než 2x soudem uznaného lháře.
(ve skutečnosti bývalý soudruh Zeman lhal veřejnosti mnohem více a dělal i jiné mnohem ošklivější věci pro Putina).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

, , ,
Může vás také zajímat
Latest Posts from Česká politika